Wist_je_dat_feiten_en_weetjes_over_chocolade_www.doosjechocolade.nl#1: ...20 gram chocolade per dag goed is voor hart- en bloedvaten? 


Naast het feit dat het helemaal niet slecht voor je is, heeft het nog een leuke bijkomstigheid: in dat kleine stukje chocolade zit dezelfde stof die we aanmaken als we verliefd zijn: fenylethylamine. Zo'n klein blokje chocolade is goed voor 3 minuten geluksgevoel.

Enjoy!
Chocolade_alles_over_chocolade_feiten_weetjes_www.doosjechocolade.nl

#2: ...Doosjechocolade.nl iedere dag op zoek is naar nieuwe smaken en combinaties om nieuwe chocoladekunstwerkjes van te maken?


En wij kunnen jouw hulp daarbij natuurlijk altijd goed gebruiken! Heb je een leuk idee voor een nieuw recept of een te gekke combinatie van jouw favoriete ingrediënten? Neem contact met ons op via e-mail, of presenteer jouw creatie op onze Facebookpagina!

Chocolade_alles_over_chocolade_feiten_weetjes_www.doosjechocolade.nl

#3: ...De chocoladevoorkeur per land verschilt?

Het Nederlandse volk heeft een zwak voor pure chocolade, terwijl Engelsen van romige melkchocolade houden en de Franse juist blij worden van een stukje pittige chocolade.Chocolade_alles_over_chocolade_feiten_weetjes_www.doosjechocolade.nl

#4: ...In Zwitserland de meeste chocolade gegeten wordt?

Een gemiddelde Zwitser eet 11 kilo chocolade per jaar, terwijl wij in Nederland gemiddeld ongeveer 5 kilo per jaar eten.

Maar... dat record kunnen we toch met gemak verbreken?

Chocolade_alles_over_chocolade_feiten_weetjes_www.doosjechocolade.nl

#5: Pure chocolade is gezond!

Chocolade_is_gezond_www.doosjechocolade.nl

 

 

--

#6: …Napoleon altijd chocolade at tijdens zijn veldtochten om snel een energiestoot te krijgen?

Chocolade_alles_over_chocolade_feiten_weetjes_www.doosjechocolade.nl

#7: …Ongevulde chocolade wel een jaar houdbaar is?


Wil je dat de chocolade net zo mooi blijft als op de dag dat je het kocht? Als je onderstaand advies opvolgt moet het zeker goedkomen!

Chocolade_alles_over_chocolade_feiten_weetjes_www.doosjechocolade.nl

#8: Ieder moment een geschikt chocolademoment is?

Alles_over_chocolade_doosjechocolade.nl

Chocolade_alles_over_chocolade_feiten_weetjes_www.doosjechocolade.nl

#9: ...heel veel mensen chocolade in de koelkast bewaren, maar dat dat helemaal niet zo goed is?


Chocolade blijft het mooist bij een temperatuur tussen de 18 en 20°C en dan het liefst in een droge, donkere omgeving.


Als het kouder en vochtiger is kan er suikerrijp ontstaan: een grijze verkleuring wat door veel mensen aangezien wordt als schimmel. Vocht zorgt ervoor dat de suiker in de chocolade oplost en naar de oppervlakte komt.

En bij te warme temperaturen is het natuurlijk duidelijk wat er met de chocolade kan gebeuren.


Bewaar de chocolade daarom het liefst in een donkere koele kast. Geen kast binnen handbereik? Dan rest je één enkele oplossing...

 

--

#10: ...het proces van cacaoboon tot de chocolade van Doosjechocolade.nl zeer bewerkelijk is?


Het begin van jouw chocolaatje ontstaat in een vrucht aan de cacaoboom. Als de vrucht gerijpt is wordt deze geplukt, opengesneden en de bonen worden verwijderd. De bonen worden schoongemaakt zodat er geen vuil zoals takjes of steentjes tussen zitten.

Daarna worden alle bonen gesorteerd naar kwaliteit. Over dit sorteren zijn de meningen verdeeld; door de ene persoon wordt beweerd dat de beste chocolade alleen gemaakt kan worden van de beste cacaobonen, terwijl anderen beweren dat super chocolade gemaakt wordt van een mix van bonen met verschillende eigenschappen.

De gesorteerde cacaobonen worden op verschillende temperaturen geroosterd zodat er, net als bij koffie, verschillende smaakprofielen ontstaan.

De volgende stap in het proces is het scheiden van de schil en het binnenste van de boon, daarna het vermalen tot poeder welke later verwerkt wordt tot een mengsel van 50% cacaobestanddelen en 50% cacaoboter. Uiteindelijk worden dat de chocoladedruppels die wij gebruiken bij het maken van bonbons en ander chocoladewerk.

Chocolade_alles_over_chocolade_feiten_weetjes_www.doosjechocolade.nl#11: ...Het assortiment van Doosjechocolade.nl iedere dag groeit?

We hebben nu:

• 48 verschillende doosjes bonbons
• 41 repen chocolade
• 38 soorten chocoladewerk
• 60 chocoladetools
• En steeds wisselende seizoenproductenIt's all about chocolate! Kun jij, net als wij, geen genoeg krijgen van chocolade?

Bekijk snel onze doosjes boordevol met heerlijke chocolade!