Chocolade maken

Niet gevonden wat je zocht? Kijk ook eens bij recepten

Zelf aan de slag met chocolade

Met je ogen dicht genieten van een heerlijk romige bonbon, die je zelf hebt gemaakt! Naast dat je intens geniet van heerlijke chocolade ben je ook nog eens apentrots!
In de webshop van Doosjechocolade.nl vind je alle benodigdheden om zelf heerlijke bonbons, chocolaatjes en chocoladetabletten te maken in verschillende vormen. Uiteraard koopt u dezelfde topkwaliteit smeltchocolade die onze chocolatiers ook gebruiken. Van spuitmondjes en palletmessen tot gouden koffieboontjes en smeltchocolade. Je vindt het allemaal in onze shop! Wij kunnen u alvast verklappen dat zelfgemaakte pralines toch echt het lekkerst zijn!

Chocolade maken is een kunst


Je eerste keer chocolade maken kan best spannend zijn! Waarom ben je niet snel genoeg en stolt je chocolade zo snel? Waarom zien je pralines er anders uit als dat je had verwacht? Waarom is heel je keuken bedekt in een bruine laag?
Het verwerken van chocolade is een kunst op zich, en dat weten we bij Doosjechocolade.nl als de beste! Daarom vind je op onze site ook tips.Chocolade smelten

Chocolade smelten is niet moeilijk. De meest bekende methode is de ĎAu bain-marieí techniek. Hierbij plaatst u een diepe pan met heet water op het vuur met daarin een passende hittebestendige kom of pan. Deze kom of pan drijft als het ware op het water en raakt de bodem van de pan met het water niet aan. In het drijvende kom of pan leg je de Doosjechocolade.nl smeltchocolade. Doordat de kom drijft op kokend water zal het geheel nooit warmer worden dan 100 graden en hoef je niet bang te zijn dat aanbrand. Met deze techniek garanderen wij de lekkerste structuur van de gesmolten chocolade en is het ook makkelijker te bewerken. Bij chocolade smelten in de magnetron kan deze structuur kapot gaan.

Bonbons maken

Genieten van je eigen bonbons en ze trots uitdelen aan je visite en vrienden? Dat kan! Op Doosjechocolade.nl vind diverse chocolademallen waarmee je de lekkerste bonbons kan maken. Onze mallen zijn van hoge kwaliteit en kunnen keer op keer gebruikt worden. Wij gebruiken ze zelf ook!

Chocoladetaart

Zelf een chocoladetaart maken? Dat doe je met producten van Doosjechocolade.nl! Dankzij onze heerlijke smeltchocolade en handige tools staat er binnen no-time een prachtige taart op tafel! Uiteraard versier je hem nog even met kruidige kaneelamandelen, pure hazelnoten en sensationcallets!Chocoladefondue

De smeltchocolade van Doosjechocolade.nl is heerlijk voor in de chocoladefondue of chocoladefontein. Door de fijne structuur ontstaat er spiegelgladde vloeibare chocolade waar je dolgraag je aardbeitje in wil dopen! De chocolade zal geruisloos van je chocoladefontein stromen! 


Chocolade recepten


De toepassingen van chocolade zijn eindeloos! In vloeibare vorm kan je het drinken, smeren, ermee versieren, gebruiken als saus of zelfs als gezichtsmasker! In vaste vorm maak je er bonbons mee, vlokken voor op je boterham, repen in alle soorten en maten, taarten, letters..... je kan het zo gek niet bedenken.
Maar wat je er ook mee doet, de basis ligt altijd bij het gebruiken van de juiste chocolade. Dit is de reden waarom wij van Doosjechocolade.nl zo enorm trots zijn op onze smeltchocolade tabletten! De veelzijdige chocoladecallets die je vindt in onze shop zijn perfect te gebruiken in zowel vloeibare als vaste vorm.
Welk recept of toepassing je ook verzint, met de smeltchocolade van Doosjechocolade.nl weet je zeker dat je een perfecte basis hebt!